(1559) Queen + Paul Rogers – The Cosmos Rocks (2008)

Hoe graag ik het ook zou willen, maar deze muziek van deze uitgedunde samenstelling van Queen, van Taylor en May dus alleen met z’n tweeen samen met Rogers, kan ik niet zo goed vinden als de muziek van de originele bezetting van Queen (wie wel trouwens). Maar de vergelijking met Queen met Freddie Mercury (maar ook met John Deacon) is natuurlijk ook absurd. Queen zonder Mercury is nu eenmaal geen Queen. Ik denk dat ik alleen Flash Gorden een minder Queen album vind, maar ook die van Roger Taylor en van The Cross, in mijn 1760 lijst, die vind ik minder. Het soloalbum van Brian May vind ik dan wel weer beter. En die van Free en Bad Company in mijn 1760 lijst uiteraard ook. Ik vind dit album eigenlijk maar middelmatig (aan Queen & Adam Lambert wil ik mijn vingers al helemaal niet branden). Ik had het eigenlijk spannender of misschien ook wel eerlijker gevonden als er gewoon een regulier May & Taylor album was uitgekomen, of desnoods een May, Taylor & Deacon album, maar ja dat zou commercieel niet interessant zijn geweest voor de heren.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.