James Gadson

James Edward Gadson, geboren in 1939, is een Amerikaanse drummer en sessiemuzikant. Hij begon zijn carrière in de jaren zestig en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gevraagde studiodrummers in de geschiedenis van R&B, met ongeveer vijfhonderd gouden platen op zijn conto. Hij is ook zanger en songschrijver. Geboren in Kansas City, Missouri, was hij onderdeel van de eerste bezetting van Charles Wright’s Watts 103rd Street Rhythm Band, en nam drie albums met hen op tussen 1968 en 1970. Samen met andere leden van Wright’s band verscheen hij op vele hitplaten, waaronder met Dyke & The Blazers. Gadson begon bekend te worden als drummer na de release van het album Still Bill van Bill Withers, uitgebracht door Sussex Records in 1972. Hij speelde op het album 1990 van The Temptations, uitgebracht op het Motown label in 1973. In 1975 speelde hij op het album van Freddie King Larger Than Life, drumde op het nummer I Want You van Marvin Gaye, op het nummer Love Hangover van Diana Ross, en op At The Mercy en Riding To Vanity Fair, twee nummers van het Paul McCartney album Chaos and Creation in the Backyard. In totaal staan er zes albums in mijn 1760 lijst waarop Gadson drums speelde, waaronder die van Donald Fagen, Beck en Charlotte Gainsbourg.

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.