De uitklaphoes van de LP #44

10 Mistakes van Gruppo Sportivo

Deze LP is belangrijk geweest voor me toen ik nog op de middelbare school zat in 1977, toen die in dat jaar uitkwam. Is zeker ook een van de belangrijkste albums van de Nederlandse popgeschiedenis, en om dat te ontkennen moet je die fout in ieder geval niet maken. 10 Mistakes staat op plek 725 in mijn 1760 lijst. Het is een album waarop geen enkel zwak nummer staat. Beep Beep LoveSupermanLasting ForeverGirls never KnowI Shot My ManagerMission A ParisDeamin’HenriArmee Monika en Rubber Gun. Zanger Hans Vanderburg was in die tijd de antiheld maar was voor menig scholier ook een echte held. Het was muziek voor smachtende pubers die de juiste meisjes niet konden krijgen, voor de jongetjes met een bril op hun hoofd en puisten op hun kop, die niet in de goede groepjes zaten en gepest werden op school. Dat soort muziek.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.