Mammoth WVH – Mammoth VWH (2021)

Het lijkt me niet mee te vallen als je de zoon bent van iemand die vroeger een van de beste was van zijn klas. Van iemand die op zijn gitaar dingen liet horen die nooit eerder door anderen tevoorschijn waren getoverd. WVH staat in dit geval voor Wolfgang Van Halen, zoon van Eddie van Halen, helaas vorig jaar op 6 oktober alweer overleden. En om misverstanden te voorkomen, nee, dit is geen Nederlands product. Uiteraard niet, Wolfgang is gewoon een Amerikaan, en heeft veertien jaar in Van Halen gespeeld als bassist, van 2007 tot en met 2020, als vervanger van Michael Anthony, toen er dus drie Van Halens in Van Halen speelden. WVH heeft waarschijnlijk helemaal niets met Nederland. Maar voor je gevoel blijft Eddie van Halen toch altijd misschien wel de beste Nederlandse gitarist die er ooit geleefd heeft (naast Jan Akkerman dan natuurlijk).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.