Khalab & M’berra Ensemble – M’berra (2021)

Dit album is een project van de Italiaanse elektro muzikant Raffaele Constantino aka Khalab, samen met gitarist Adriano Viterbini, en een groep van Arabische en Malinese muzikanten, voornamelijk Toearegs, van verschillende bands uit Mali. Opgenomen in het M’berra vluchtelingenkamp van 50.000 mensen in zuidoost Mauritanië, aan de grens met Mali in West-Afrika. Waarvan sommigen uiteraard naamloze vluchtelingen zijn, maar sommigen ook al eerder door Europa hebben getoerd, zoals Amanou Ag Issa en Mohamed Issa Ag Oumar. Dit ook om meer aantacht te vragen voor het werk van INTERSOS, een vluchtelingenorganisatie die voornamelijk werkt in de Sahel in West Afrika. Er staan een paar aardige gitaarnummers op, zoals CurfewReste A L’Ombre en Skit Guit maar het meerendeel van de CD bestaat uit elektronica, geluidsfragmenten van interviews met vluchtelingen en dergelijke. Een redelijke tot goede CD.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.