The Chills – Scatterbrain (2021)

Scatterbrain is pas het achtste album van The Chills, dat afkomstig is uit Dunedin, Nieuw-Zeeland. Meer dan veertig jaar bestaat deze band al. Maar bij mij is The Chills al die jaren aan mijn aandacht ontsnapt. Ligt aan mij natuurlijk. Als ik deze muziek zo beluister had ik veel eerder iets van deze band moeten kopen, want dit album Scatterbrain geeft me echt een goed gevoel. Het is vrolijke en optimistische muziek, dat breekbaar is, meesleepend, verfrissend, oprecht en zeer melodieus. Het zijn allemaal korte en krachtige popliedjes. En van de stem van Martin Phillipps, het enige constante lid in al die jaren van de band, wordt ik erg blij: daar gaat een bepaalde rust en kalmte van uit. 

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.