De keuze van een Album van een bepaalde band of Artiest

(919) Level 42 – Level 42

Mark King vind ik echt een hele goede bassist. Ik heb meer LP’s dan CD’s van Level 42. Was vroeger in de jaren tachtig echt een fan van deze band. Maar hoewel ik al die LP’s ooit gekocht heb, vind ik de de eerste twee albums van deze band nog steeds het interessantst. Level 42 heeft ooit vele hits gescoord, zoals Love GamesRunning In The FamilyTo Be With You AgainLessons In LoveHeaven In My HandsIt’s Over en Guaranteed. Maar in hun beginperiode lag de nadruk nog wat meer op jazz en funk en minder op pop. Op beide albums staan prima jazz funk nummers waarop Mark King zeer melodieus op zijn bassnaren staat te plukken. En de samenwerking met toetsenist Mike Lindup is dan ook meer dan aangenaam.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.