De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(893) Oasis – (What’s The Story) Morning Glory?

Van die drie albums die ik van Oasis heb: Definitely Maybe, (What’s The Story) Morning Glory? en Be Here Now, is Morning Glory? van deze drie het enige album waar letterlijk maar twee goede nummers op staan: Wonderwall en Don’t Look Back In Anger. De rest vind ik een grote brei van geluid waar ik nog steeds niet doorheen kom. Toch proberend om Oasis een leuk bandje te vinden heb ik ooit dus wel drie albums van deze band uit Manchester gekocht. Maar dat is me niet gelukt. Wat britpop betreft zijn die albums van de Grote Vier van dit genre: Suede, Pulp en Blur, die ik heb, allemaal stukken beter dan Morning Glory? Oasis was in de jaren negentig absoluut een grote band. En de broertjes Gallagher zijn waarschijnlijk rijk geworden van hun geruzie. Maar ondanks Wonderwall en Don’t Look Back In Anger kan ik (What’s the Story) Morning Glory? niet als een Klassiek Album beschouwen. Neem het mij niet kwalijk: het is ook maar mijn persoonlijke mening.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.