Los Fabulosos Cadillacs – Fabulosos Calavera (1997)

Argentijnse ska band bracht met Fabulosos Calavera hun meest succesvolle album uit. In de Latijnse rockwereld is Los Fabulosos Cadillacs nog steeds een begrip, ook al hebben ze er alweer een tijdje geleden de brui aan gegeven. De muziek op Fabulosos Calavera is een mengeling van verschillende stijlen: ska, punk, rock, funk, jazz en salsa: het zit er allemaal in. Op een van de nummers zingt Ruben Blades, en een van de nummers is opgedragen aan Astor Piazzolla. Het is eigenlijk vrolijke muziek. Maar de teksten gaan over de dood, de duivel, schedels en skeletten: een leuke combinatie, waarin ook muzikaal best wel enige essentie en diepgang zit verborgen. Ik vind het prima muziek om naar te luisteren.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.