De keuze van een album van een bepaald Band of Artiest

(958) The Verve – Urban Hymns

Ja, om Bittersweet Symphony dus. Van die twee albums die ik heb vind ik dat nummer eigenlijk het enige interessante dat ze gemaakt hebben. Verder heeft The Verve me nooit zo kunnen boeien als Pulp, Blur en bijvoorbeeld The La’s (There She Goes). Maar goed soms begrijp ik mijn eigen muzieksmaak ook niet altijd. Want The Verve is natuurlijk wel een belangrijke britpop band geweest. Op Urban Hymns staan ook geen echte slechte nummers. Het is ook geen slecht album. Urban Hymns is vergeleken met A Northern Soul, dat twee jaar eerder uitkwam, veel spannender en afwisselender. A Northern Soul vind ik eigenlijk helemaal niets. Het heeft maar twee of drie nummers die me af en toe weten te raken. Dat heeft vaak gewoon met m’n stemming te maken. Maar echt goed vind ik ze eigenlijk nooit. Bitterweet Symphony maakt het verschil.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.