De uitklaphoes van de LP #27

Robbie Robertson van Robbie Robertson

Met deze debuut LP bewees Robbie Robertson waarom hij zo belangrijk voor The Band was. Tegelijkertijd bewees hij ook dat hij in zijn eentje een prachtig album kon maken. Met hulp van Peter Gabriel, Bono, en dat moet gezegd worden, dus ook met Garth Hudson en Rick Danko, en uiteraard met producer Daniel Lanois. Ik heb deze LP ooit een keer gekocht in een platenwinkel bij mij in de buurt, waar ze bepaald niet echte goede groepen in hun bestand hadden. Vaak was daar niets bijzonders te koop. Soms af en toe. Maar deze heb ik daar dus wel gekocht. En toch, helaas, ook deze platenwinkel bestaat sinds heugenis niet meer. AB,S-CD, heette die winkel in de Reinkenstraat in Den Haag, volgens mij. Soms ging ik daar nog een keer naartoe als ik in de binnenstad van Den Haag bij Plato al was geweest. De muziek op deze LP, was en is natuurlijk heel anders dan wat je van Robertson met The Band gewend was. Misschien vind ik hem daarom dan ook zo bijzonder.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.