IDLES – Ultra Mono (2020)

De bovenstaande video is afkomstig van Ultra Mono, het derde album van de uit Bristol afkomstige post punkers Idles. Ik moet zeggen dat het een album is geworden dat me wel bevalt. Het doet me soms denken aan Joy Division, The Prodigy (vreemd genoeg inderdaad ja, maar dan misschien natuurlijk met veel meer gitaar) en ook wel een beetje aan The Streets. Het is een zwartgallig en bitter album geworden, en wat mezelf betreft, een van de betere albums die ik dit jaar heb gekocht. Beste nummers zijn in ieder geval War, Grounds en Kill Them With Kindness (met Jamie Cullum en David Yow van Scratch en The Jesus Lizard). Uitgebracht door hetzelfde label dat A Hero’s Death van Fontaines D.C. dit jaar heeft uitgebracht: Partisan Records (ALBUM TOP 1760 – Bombino).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.