De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(863) Franz Ferdinand – Franz Ferdinand

Ik heb drie albums van Franz Ferdinand gekocht. Maar die andere twee halen niet de kwaliteit van hun debuutalbum uit 2004. Die andere twee albums zijn You Could Have It So Much Better en Tonight: Franz Ferdinand. Het zijn de eerste drie albums van Franz Ferdinand uit 2004, 2005 en 2009. Geen enkel nummer op die andere twee halen de levendigheid, de spontaniteit en de originaliteit van hun debuut. Jacqueline, Tell Her Tonight, Take Me Out, The Dark of the Matinee (vooral deze), Auf Achse, Darts of Pleasure en Michael van hun debuut, zijn uiterst plezant om naar te luisteren. Het plezier om deze nummers te spelen spettert er ook af wat mij betreft. Ze doen me op een paar nummers zelfs aan Talking Heads denken. De meeste nummers op die andere twee albums missen iets. Wat dat is? Ik denk een soort noodzakelijk kwaad. Op You Could Have It So Much Better staat wel Eleanor Put Your Boots On, dat me dan weer aan The Kinks doet denken. En ook Outsiders is een goed nummer. Maar niet meer dan dat. Tonight: Franz Ferdinand is mijn minst favoriete. Waarschijnlijk ben ik door dit album mijn interesse kwijtgeraakt om nog iets van ze te kopen. Hun debuut vind ik echter dan weer wel echt goed.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.