De uitklaphoes van de LP #23

Countdown To Ecstasy van Steely Dan

Zowel op LP als op CD heb ik van Steely Dan in het verleden zo’n beetje alles wel gekocht. Countdown To Ecstasy is dan wel niet mijn favoriete album, maar ook deze LP koester ik, met nummers als Bodhisattva, Razor Boy, The Boston Rag, Show Biz Kids en My Old School. Goede muziek, intelligente pop: Donald Fagen en Walter Becker hebben altijd model gestaan voor kwaliteit. Wat mij betreft zijn ze te vergelijken met McCartney en Lennon, Simon en Garfunkel en Jagger en Richards. Het album is geproduceerd door Gary Katz en uitgebracht door ABC. Een van de sessiemuzikanten die er op meespeelt is bassist Ray Brown, die in zijn leven op heel wat jazz albums heeft samengewerkt met bijvoorbeeld Lester Young, Charlie Parker, Blossom Dearie en Oscar Peterson.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.