James Dean Bradfield – Even In Exile (2020)

Over Victor Jara is in het verleden heel wat gezongen en gespeeld. U2, Simple Minds, Calexico, Fleet Foxes, zijn maar een paar bands die ooit een ode aan deze Chileen hebben gebracht. Ook James Dean Bradfield, de frontman van The Manic Street Preachers, doet dit op dit soloalbum, dat in augustus van 2020 is verschenen. Het is dan wel alsof je naar de Preachers zit te luisteren (volgend jaar misschien een nieuw album?), maar dat maakt mij niet uit. Het is een zeer overtuigend werk. Het zijn allemaal nummers met veel passie gezongen en er staat ook een cover van Jara zelf op, genaamd La Partida. Mooiste nummers zijn The Boy From the Plantation en Seeking The Room With The Three Windows. Uitgebracht door het voor mij onbekende label MontyRay.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.