Merle Haggard – Serving 190 Proof (1979)

Serving 190 Proof was het negenentwintigste album van Haggard. Haggard kijkt terug op zijn leven en vind dat hij sommige dingen anders had moeten doen. Het is dus een zeer persoonlijk album van deze man uit Oildale, Californie. Een plaatsje vlakbij Bakersfield. Helaas heb ik nergens terug kunnen vinden wie er allemaal mee doen op deze productie, want de muziek is uitstekend. En ook de teksten zijn mooi verzorgd. Haggard is een echte liedjeschrijver en verhalenverteller. In zijn teksten verteld hij precies wat hij kwijt wil. Er staat geen woord teveel in zijn zinnen. Mooie nummers zijn bijvoorbeeld Footlights, Red Bandana, I Can’t Get Away en Sing A Family Song. Van de elf nummers zijn er maar twee niet geschreven door Haggard, die zijn van Sanger D. Shafer en van Red Lane. Een derde nummer heeft hij met Lane samen geschreven. De foto van Haggard samen met zijn vrouw is overigens van Lloyd Ziff (ALBUM TOP 1760 – Johnny Winter), ook verantwoordelijk voor hoezen van Bobby Womack, Blossom Dearie en Ike & Tina Turner. Uitgebracht door Universal/RCA.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.