The 14 Hour Technicolor Dream 1967

Dit concert werd gehouden op 29 april 1967, in Alexandra Palace in Londen. En was in feite bedoeld om geld in te zamelen voor de krant The International Times. Het concert duurde van acht uur ’s avonds tot tien uur ’s morgens. Belangrijkste band was misschien wel Pink Floyd, dat helemaal vanuit Nederland (misschien in die tijd nog een hele onderneming) de oversteek maakte om er op te treden. Toen inderdaad dus nog met Syd Barrett. Het event, want dat was het, was een groot feest van hallucinerende hippies en flower girls, die in een totale staat van psychedelische opwinding de counterculture vierden met veel LSD en acid. Er was muziek, er waren schrijvers en er waren dichters (zelfs Simon Vinkenoog was er). Op You Tube kun je nog best wel veel terug vinden van dit festijn. Op die beelden kun je John Lennon rond zien lopen. Lennon zelf heeft er echter niet opgetreden. Bands die naast Pink Floyd wel hebben opgetreden zijn The Pretty Things en Soft Machine en ook Champion Jack Dupree en Pete Townshend hebben er gespeeld. Verder waren er nog veel meer bands en artiesten die er optraden, zoals The Crazy World of Arthur Brown, Denny Laine, Purple Gang en The Flies. Filmmaker Peter Whitehead heeft dit concert ooit opgenomen. Deze film staat bekend onder de naam Tonite Let’s All Make Love In London.

This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.