De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(619) Rory Gallagher – Photo-Finish

In dit geval gaat de keuze eigenlijk alleen maar tussen twee albums, tussen Fresh Evidence en Photo-Finish. Fresh Evidence was Gallaghers’ laatste studioalbum voor zijn dood. Is wat mij betreft niet te vergelijken met al zijn eerdere werk, dat ik vroeger op LP door de jaren heen van hem heb gekocht. Dat album is duidelijk anders. Niet dat het een slecht album is, maar op Photo-Finish staat nu eenmaal Brute Force & Ignorance, The Mississippi Sheiks en The Last Of The Independants. En dat is gewoon de enige reden. Die andere twee albums zijn livealbums en die tellen dus niet mee. Al moet ik wel zeggen dat ik ook Live In Europe, uit 1972, nog een beter album vind dan Fresh Evidence. The G-Men Bootleg Series Vol 1., uit 1992, en drie jaar uitgebracht voor zijn dood, zijn opnames van concerten uit ’76, ’77 en ’78, en bestaat uit drie CD’s, waarvan de laatste The Bullfrog Interlude, een radio opname is om zijn album Blueprint uit 1973 te promoten. Natuurlijk is Rory Gallagher veel te vroeg overleden. De man was pas 47 jaar. Hij was zonder twijfel een van de beste gitaristen die er wat mij betreft waren.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.