Johnny Hallyday – La Terre Promise (1975)

In 1975 bracht Hallyday twee albums uit. Waaronder deze, La Terre Promise. Hallyday zingt daarop allemaal covers, in het Frans uiteraard. Maar twee nummers zijn van zijn eigen hand, Je t’aime a L’infini en Hey, Lovely Lady. Er staan een aantal covers op van onderandere Kris Kristofferson en Chuck Berry. La terre promise (Promised Land) is eigenlijk het meest interessante nummer. En ook een nummer van Buddy Holly Rave On en van Coway Twitty zijn er op terug te vinden. Het album is opgenomen in Nashville met plaatselijke sessiemuzikanten. De charme van dit album is dat je hem zijn liefde voor de country hoort zingen. Maar een aantal nummers zijn toch niet helemaal aan me besteed. Vaak klinkt het wat te geforceerd allemaal.

This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.