Heroes Del Silencio – El Mar No Cesa (1988)

Heroes Del Silencio was een zeer invloedrijke band uit Spanje. Een van de eerste bands die het genre van de rock en espanjol met succes vertolkte. En een van de grootste bands in de Spaanse geschiedenis. Ze zouden later in hun carriere met beroemde producers werken zoals Bob Ezrin en Phil Manzanera. Hebben voor MTV een Unplugged special gemaakt. En in 1996 hielden ze er mee op. El Mar No Cesa was hun debuutalbum, En is meer dan uitstekend. De CD bevat dertien temperamentvol gezongen songs, die muzikaal meer te bieden hebben dan bijvoorbeeld een andere Spaanse band als Mecano. Deze muziek is absoluut niet oppervlakkig. Bij een aantal nummers zou je zomaar kunnen denken dat het een Spaanstalig album is van The Smiths. Het is zelfs vrij goed. Uitgebracht door EMI en Parlophone.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.