Northern California Folk-Rock Festival 1968

Het Northern California Folk-Rock Festival was een tweedaags festival op de Santa Clara Fairgrounds in San Jose op 18 en 19 mei in 1968. San Jose had in de jaren zestig een levendige rock scene, en was ook een belangrijke muziek stad in de hele Bay Area (San Jose, San Francisco, Oakland Berkeley) in die tijd. In 1969 zou het nog een keer worden gehouden. Maar toen was het een driedaags festival en speelden daar onderandere The Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin, Santana en Muddy Waters. Er waren nogal wat problemen met dit festival. Drugs, Hells Angels, geweld, ordehandhaving, juridische problemen, optredens van bands die op posters waren aangekondigd maar helemaal niet bleken te komen. En de Grateful Dead die opeens toch op het podium stond. Er staan in mijn 1760 lijst zeven bands en artiesten die er in 1968 waren, waaronder The Animals, Jefferson Airplane en Ravi Shankar. Van het een jaar later in ’69 georganiseerde festival heb ik wel een top tien. Maar die een andere keer.

This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.