De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(444) Stereophonics – Just Enough Education To Perform

Van de Stereophonics heb ik vijf albums. Performance And Cocktails (1999), Just Enough Education To Perform (2001), You Gotta Go There To Come Back (2003), Language. Sex. Violence. Other? (2005) en Pull The Pin (2007). Language. Sex. Violence. Other? vind ik eigenlijk wel het slechtste album. Het heeft voor m’n gevoel een heel andere sound, en niet bepaald een betere. Het tweede album van de Stereophonics, Performance And Cocktails, is wel een goed album, en blijkt een opmaat naar Just Enough Education to Perform te zijn geweest (het debuutalbum uit 1997 heb ik echter niet). Dat album is voor mij namelijk een klassiek album. Mr. Writer, Vegas Two Times, Have A Nice Day. Het pakt mij onmiddelijk en wil het dan niet meer loslaten. De stem van Kelly Jones vind ik een van de meest bijzondere mannelijke stemmen die er zijn. Wat mij betreft zijn de Stereophonics te vergelijken met de Manic Street Preachers. Weet eigenlijk niet waarom? Misschien door de stemmen van de zangers. Maar misschien ook wel door de lekkere gitaarsound!

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.