De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(169) Fleetwood Mac – Rumours

Om Rumours kun je natuurlijk niet heen. Is daarom dan ook geen moeilijke keuze. Van de zes albums die ik op CD heb ((Future Games, Fleetwood Mac (die uit 1975 en niet die uit 1968), Rumours, Tusk, Say You Will en het Live Album The Dance)), is dit album niet te overtreffen. Interessanter is welk album ik daarna als mijn favoriete album beschouw? Dat is dat titelloze album, Fleetwood Mac uit 1975. Hier staan ook allemaal geweldige nummers op, zoals Monday Morning, Rhiannion en Landslide. Tusk, mijn derde favoriete album is ook wel OK, met nummers als Over & Over, Sara, Storms en Beautiful Child. Tenslotte had Say You Will, het laatste studio album uit 2003, voor mij niet gemaakt hoeven te worden. Zelfs Tango In The Night, dat ik alleen als LP heb, is beter. Van Peter Green’s Fleetwood Mac, heb ik geen officiele studio albums (wel een verzamel CD’tje van Green’s beste werk), en heb wel een LP The Best Of Fleetwood Mac uit 1969, met nummers als Albatros, Black Magic Woman, Looking For Somebody en Rambling Pony van zijn hand. Peter Green is op 25 juli 2020 overleden.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.