Top 10 Solo Albums

In deze top tien staan solo albums van artiesten die ook in bands en groepen hebben gespeeld, en moet dus niet verward worden met solo artiesten, die wel of niet ook afkomstig zijn uit bands en groepen. Natuurlijk zijn sommige artiesten in dit lijstje ook wel bekend geworden als solo artiest, zoals bijvoorbeeld misschien Bert Jansch, Curtis Mayfield en Ted Nugent. In deze lijst staan twee Beatles, John Lennon en George Harrison, met The Plastic Ono Band en All Things Must Pass. Verder staan er twee leden van Pentangle in, namelijk Bert Jansch en John Renbourn, met hun gelijknamige debuut albums. Van al deze artiesten staan de bands en groepen ook in mijn 1760 lijst. Er is echter een uitzondering en dat is Ted Nugent met The Amboy Dukes. Martin Carthy, John Renbourn en Bert Jansch brachten hun eigen albums al uit nog voordat ze lid werden van Steeleye Span en Pentangle. Bert Jansch doet trouwens ook mee op het album van Renbourn.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.