Cat Power – Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert (2023)

Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert is een 2CD livealbum uitgebracht op 10 november 2023. Het werd opgenomen op 5 november 2022 in de Royal Albert Hall in Londen, waarbij Cat Power (Charlyn Marie Marshall) de show van Dylan samen met The Band in de Manchester Free Trade Hall (dat tegenwoordig een hotel is, maar waar in het verleden een aantal grootheden hebben opgetreden als Simon & GarfunkelZappaPink FloydGenesis en Sex Pistols) in mei 1966 nabootlegde, een optreden van Dylan toendertijd dat ten onrechte werd bestempeld als opgenomen in deze Royal Albert Hall. Het album is een getrouwe recreatie van die set in Manchester toen op 17 mei 1966, zelfs met die overstap naar het elektrische gedeelte halverwege, wanneer een toeschouwer vlak voor Ballad Of A Thin Man, net als tegen Dylan, op dezelfde manier Judas naar Cat Power schreeuwt. Deze CD van haar is weer een voorbeeld van een artiest, die soms wel of soms niet, een geslaagde hommage brengt aan een van de belangrijkste singer songschrijvers die we kennen. Mooie uitvoeringen zijn Desolation RowJust Like A WomanOne Too Many MorningsTell Me Momma (het enige nummer tot nu toe dat ik nog niet had in mijn verzameling met Dylan cover albums) Ballad Of A Thin ManMr. Tambourine Man en Like A Rolling Stone. Maar de ultieme vertolker blijft de meester toch zelf, hoe goed al die uitvoeringen nu ook weer van Cat Power zijn. Uitgebracht door Domino Records (Hen Ogledd 2020, James Yorkston & The Second Hand Orchestra, 2021).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *