Bob Dylan Covers

Willie Nile is een Amerikaanse muzikant die zijn carriere ooit begon in de New Yorkse folkscene van Greenwich Village. Zijn debuutalbum verscheen in 1980. Deze CD met Dylan covers verscheen in 2017. Dylan zelf leek ook in zijn nopjes te zijn met deze uitvoeringen en reageerde op zijn Facebook pagina zelf zeer enthousiast op dit album. Deze CD voelt oprecht aan. Deze nummers lijken inderdaad meer te zijn dan gewoon alleen maar imitaties van Dylan’s werk. Mary Lee’s Corvette, een band ook afkomstig uit New York City, waagde zich in 2002 zelfs aan een compleet cover album van Blood On The Tracks. Dit is een live album opgenomen in Arlene Grocery in New York City. De stem van de zangeres van deze band, Mary Lee Kortes, lijkt een beetje op die van Chrissie Hynde. En deze CD is ook meer dan uitstekend. Op dit album staat dus Lily, Rosemary And The Jack Of Hearts, welk nummer nog niet stond in mijn lijst met covers. Het is een hilarische uitvoering waaraan het publiek mee mocht doen om alle vijftien coupletten te kunnen zingen. Verder heb ik ook Robert Plant’s album Dreamland aan mijn verzameling toegevoegd. Daar staat One More Cup Of Coffee (Valley Below) op. En Plant’s eigen versie van Fixin’ To Die, dat ook op Dylans debuutalbum staat maar niet door hem geschreven is maar door Bukka White.

Nieuwe nummers in mijn verzameling met Dylan covers:

 • Lily, Rosemary And The Jack Of Hearts (Mary Lee’s Corvette)

Top 10 meest gecoverde nummers in mijn verzameling:

 • (1) Blowin’ In The Wind 20 keer
 • (2) Don’t Think Twice, It’s All Right 19 keer
 • (3) The Times They Are A Changin‘ 15 keer
 • (4) All Along The Watchtower 14 keer
 • (4) I Shall Be Released 14 keer
 • (6) Mr. Tambourine Man 13 keer
 • (6) Just Like A Woman 13 keer
 • (6) Like A Rolling Stone 13 keer
 • (9) Knockin’ On Heaven’s Door 12 keer
 • (10) It Ain’t Me Babe 11 keer
This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *