(1465) St. Germain – Tourist (2000)

Derde studioalbum van de Franse producer Ludovic Navarre. Een elekronische hybride van nu jazz, lounge house, acid jazz, jazz house en downtempo, met gebruik van veel samples maar ook van echte muzikanten op saxofoon, drums, piano en fluit. Het album was in 2000 een enorm succes. Het werd overal gedraaid: in restaurants, coctail bars en kledingwinkels. Er werden er wereldwijd vier miljoen exemplaren van verkocht. Het is perfect geproduceerd: klankhelder. Het openingsnummer Rose Rouge (met samples van Take Five van Dave Brubeck en Woman In The Ghetto van Marlena Shaw) zet meteen de toon om in goede stemming te komen. Op Sure Thing horen we een sample van John Lee Hooker (Harry’s Philosophy) en in Land Of… horen we een sample van Jimmy Smith’sMac The Knife. Maar verder hebben de echte muzikanten de hoofdrol op dit album, zoals Edouard Labor op fluit, Ernest Ranglin op gitaar, Edmundo Carneiro op percussie, Alexandre Destrez op keyboards en Claudio De Queiroz op saxofoon. Alles gemixt door Ludovic Navarre AKA St. Germain. Uitgebracht door het beroemde jazz label Blue Note (AT 1760 – o.a. WilletteGordonMobleyHubbardDonaldsonHancock en Morgan).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.