Neil Young – Citizen Kane Jr. Blues 1974 (2022)

In 1974 bracht Neil Young een bezoekje aan The Bottom Line, in New York City, omdat hij producer Jack Nitzsche had horen vertellen over een zekere Ry Cooder. En die wilde Young met eigen ogen zien. En omdat hij een gitaar bij zich had mocht hij in deze club in Greenwich Village na afloop van Cooder’s optreden midden in de nacht een korte set spelen. De meeste nummers op deze officiele Bootleg, OBS05, komen van het paar maanden later verschenen On The Beach, namelijk Ambulance BluesRevolution BluesOn The Beach en Motion Pictures. Nog nooit had hij deze nummers ergens anders voor een publiek gespeeld. Hoewel de kwaliteit van deze opnames met zeer veel achtergrondgeluiden van het publiek ronduit slecht zijn (het optreden was met een cassettebandje opgenomen) is de belangrijkheid van deze registratie voor alle Young fans inmens. Die live vertolkingen van On The Beach zijn prachtig. Dus mooi dat Young deze bootleg nu officieel heeft gemaakt. Ook interessant overigens is zijn vertolking van Greensleeves (kun je mooi horen wat een voorstreffelijk gitarist Young is) en het openingnummer Pushed It Over The End, dat ik persoonlijk nog nooit eerder gehoord had, maar zover ik het weet terug te vinden is op het livealbum CSN&Y 1974. For collectors only. Neil blijft ons maar verwennen.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.