(1489) Broken Social Scene – Hug Of Thunder (2017)

Broken Social Scene is een Canadees muzikaal collectief, in 1999 opgericht door Kevin Drew (zang en gitaar) en Brendan Canning (zang en bas). Samen met de andere kernleden van de groep, Justin Peroff (drums), Andrew Whiteman (gitaar) en Charles Spearin (gitaar), heeft Broken Social Scene vanaf 2001 tot 2017 vijf albums uitgebracht. Het is een bont gezelschap van soloartiesten en muzikanten van andere bands, voornamelijk uit de stad Toronto, zoals Metric, Feist, Stars, Apostle of Hustle, Do Make Say Think, KC Accidental, Emily Haines & The Soft Skeleton, Amy Millan en Jason Collett, die aan dit project in het verleden hun medewerking hebben verleend. Zo deden op het vierde album, Forgiveness Rock Record, uit 2010, bijvoorbeeld Scott Kannberg en Sebastien Grainger van respectievelijk Pavement en Death from Above mee. Hug Of Thunder, het vijfde album van het collectief, bestaat maar liefst uit achttien muzikanten. Maar van de twaalf nummers op dit album zijn wat mij betreft alleen Protest SongTowers And MasonsVictim Lover en Gonna Get Better, het leukst om naar te luisteren. Mede geproduceerd door Joe Chiccarelli (AT 1760 – Cherry Glazerr). Uitgebracht door het Canadese Arts & Craft.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.