(1501) Emerson, Lake & Palmer – Black Moon (1992)

Black Moon wordt door veel ELP liefhebbers niet bepaald gezien als hun beste werk. Maar gewoon als slecht, inspiratieloos, vlak, en bepaald niet uitmuntend. De beste jaren van ELP lagen duidelijk in het verleden. Denk bijvoorbeeld aan Tarkus (is de enige LP die ik van ELP heb, en heb ik verder ook alleen maar een verzamel CD). Al in 1979 officieel uit elkaar gegaan, en verscheen in 1978 het laatste album Love Beach; was Black Moon een soort van reunie voor de heren, die zeker belangrijk zijn geweest voor de symfonische rock in de jaren zeventig. Doet ook een beetje aan Asia denken, waar Palmer en Lake (overleden in 2016) beiden ook in hebben gespeeld. Al ben ik nooit echt een superfan van dit trio geweest, je kunt echter best wel mooie dingen ontdekken in dit album. Bombastische rock anthems zoals Black Moon, afgewisseld met rustige ballads, Affairs Of The Heart, geschreven door Geoff Downes (AT 1760 – The BugglesAsia) en Greg Lake (AT 1760 – King Crimson), en Farewel To Arms. In Changing States, kun je de muzikale kwaliteit van de drie horen. Het baswerk van Greg Lake, het toetsenwerk van Keith Emerson en de drums van Carl Palmer. In Changing Bridges trekt Keith Emerson zelfs alle registers open met zijn Yamaha en zijn Moog. En in Close To Home speelt hij prachtig klassiek piano. Misschien is dat nummer wel het hoogtepunt van het hele album. Beter dan die uitgebluste versie van Romeo and Juliet van Sergei Prokofiev. En ook het afsluitende nummer Footprints In The Snow, is een tegenvaller. Toch is Black Moon plezierig om naar te luisteren.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.