Red Hot Chili Peppers – Unlimited Love (2022)

Het laatste album van RHCP verscheen in 2016, maar gelukkig weten de heren nog steeds niet van ophouden. En John Frusicante is ook weer terug, nadat hij in 2009 voor het laatst op een Peppers album te horen was. Dus wat willen we nog meer? Unlimited Love is inmiddels het twaalfde studioalbum. Zonder gitarist Josh Klinghoffer dus, die blijkbaar niet moeilijk leek te doen om zijn plek aan Frusicante weer terug te geven. Misschien is Unlimited Love dan wel niet zo goed als Blood Sugar Sex Magic, Californication of zelfs Stadium Arcadium, maar er staat genoeg op om weer van te genieten. Van de lekkere funky basloopjes van Flea, de gevoelige stem van Anthony Kiedis en de weer ouderwets goede Frusciante. En Chad Smith is een van de beste drummers die er is. Geen discussie over mogelijk. De Peppers weten er met die melodieuze agressie altijd voor te zorgen dat die nummers onder je huid gaan zitten, en ook die zeventien nummers weer op dit album. One Way TrafficBlack SummerAquatic Mouth DanceNot The OneVeronicaThe Heavy WingTangelo. Eigenlijk kan ik alle nummers wel opnoemen. RHCP stelt absoluut niet teleur. Al na een paar luisterbeurten ben je weer verkocht. Unlimited Love is ouderwets goed. Maar ja, ik ben dan ook een grote fan van deze heren, al heb ik dan wel een paar albums niet. Geproduceerd door Rick Rubin (AT 1760 – Red Hot Chili PeppersDanzigSystem Of A DownJacob DylanThe Mars Volta) in zijn eigen befaamde Shangri-La studio in Malibu. Uitgebracht door Warner Brothers.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.