(1505) Alamo Race Track – Unicorn Loves Deer (2011)

Amsterdamse gitaarband. Opgericht in 2001 onder de naam Redivider (in 1998 de Grote Prijs gewonnen) met toen nog Diederik Nomden in de gelederen van o.a Johan, Daryll-Ann, Bertolf en Ellen ten Damme. Hebben tot en met 2015 vijf albums uitgebracht. Deze was de derde. Unicorn Loves Deer is werkelijk een prachtig product. De stem van Ralph Mulder bevalt me prima. Je hoort een soort van fragiele onschuld gepaard met een bepaalde zelfverzekerdheid, dat als welriekende balsem in je oren gaat zitten. Zeer betoverend. Al die nummers hebben spannende arrangementen met diepere lagen. Melodieen die blijven hangen. Apples is gewoon een leuk liedje, Unicorn Love Deer, het titelnummer, is zeer intelligent gemaakt. The Moon Rides High en Records zijn van een betoverende schoonheid. Motorman And Owls is gewoon Neil Young. En Hypnotized I en Hypnotized II doen me sterk aan Sufjan Stevens denken. Echt prachtige klanken allemaal. En met een volstrekt eigen geluid. Geproduceerd door Frans Hagenaars (AT 1760 – JohanAnne SoldaatCaesarTim KnolTangerineMoss) in SSE Noord in Amsterdam (AT 1760 – Betty ServeertzZzTangerine). Uitgebracht door Excelsior (AT 1760 – o.a. JohanMosszZzAnne SoldaatSpinvis en Tim Knol). En de afbeelding van de hoes is van Robert Muda (AT 1760 – The Sheer).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.