De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(39) The Jimi Hendrix Experience – Are You Experienced

Ik heb maar drie CD’s van TJHE. Are You Exprienced, Live At Winterland en Valleys Of Neptune. Niet zo veel eigenlijk van iemand die beschouwd word als een van de belangrijkste en misschien wel de beste gitarist die de rockwereld heeft gezien. The Jimi Hendrix Experience was bovendien een van de beste trio’s die er bestaan heeft, met Mitch Mitchell in de gelederen als een van de beste drummers. En niet te vergeten bassist Noel Redding. Van de drie albums die ik heb is Live At Winterland uiteraard een livealbum en Valleys Of Neptune een postuum compilatiealbum, uitgebracht in 2010. Live At Winterland is heel lang de enige CD van Jimi Hendrix geweest die ik in mijn bezit had. Is gewoon een van de beste livealbums ooit gemaakt, met een perfect helder geluid, en kwam uit in 1987. En is in feite ook een soort postuum album. FireManic DepressionSunshine Of Your LoveRed HouseFoxy LadyHey JoePurple HazeWild Thing: je hoort duidelijk hoe goed dit trio toen was, met een fabelachtige Jimi Hendrix tijdens deze concerten op 10, 11 en 12 oktober 1968 in The Winterland Ballroom in San Francisco. Alle tracks op Valleys Of Neptune, uitgebracht als een Jimi Hendrix album, komen allemaal uit 1967, 1969, 1970 en 1987, allemaal oorspronkelijk maar ook op een latere datum opniew opgenomen en gemixt in The Record Plant, Olympic Studios, Air Studios en Olmstead Studios. Op dit album speelt Billy Cox bas op drie nummers: Stone FreeValleys of Neptune en op Bleeding Heart. Verder zijn op achtergrondzang ook Roger Chapman en Andy Fairweather Low te horen. Je kunt dit album als verschillende studiomomentopnames zien van zijn periode voordat en nadat Electric Ladyland in 1968 zou verschijnen. Er staat ook een mooie versie op van Sunshine Of Your Love van CreamStone Free, oorspronkelijk uitgebracht als b-kant van de single Hey Joe uit 1966, is ook een mooie.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.