House of Blues, Atlantic City

Is een Amerikaanse keten van live muziek concertzalen en restaurants. Werd opgericht door Isaac Tigrett, ook mede-oprichter van de Hard Rock Cafe muziekketen, en mede gefinancierd door Dan Aykroyd, Paul Shaffer, River Phoenix, Jim Belushi, Aerosmith en de Harvard Universiteit. De eerste locatie werd geopend op Harvard Square in Cambridge, Massachusetts in 1992, maar sloot in 2003, omdat het bedrijf op zoek was naar een grotere locatie in Boston.  In 1993 lanceerde House of Blues de International House of Blues Foundation, dat veel projecten voor jongeren ondersteunde. Ook vanaf 1993, startte men met The House of Blues Radio Hour, gepresenteerd door Dan Aykroyd in de rol van Elwood Blues. Het programma eindigde echter in juli 2017. De keten is sinds juli 2006 een divisie van Live Nation. The House of Blues in Atlantic City was open van 2005 tot en met 2014. Bands en artiesten in mijn 1760 lijst hebben opgetreden in de locaties Boston, Cambridge, Dallas, Hollywood, Memphis, New Orleans, North Myrtle Beach, Houston, Chicago, Lake Buena Vista, Las Vegas, Cleveland en San Diego. Maar deze gaat dus over Atlantic City. 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.