Fisher-Z – Til The Oceans Overflow (2021)

Fisher-Z bestaat nog steeds. Na al die jaren. Ikzelf was deze band sinds lange tijd uit het oog verloren. Maar deze CD moest ik dit jaar wel kopen. John Watts is blijkbaar nog steeds niet te stoppen. De tijden van Remember RussiaThe WorkerSo LongLimboMarliese en Berlin, zijn dan wel voorbij, maar Fisher-Z is blijkbaar in al die jaren toch nog behoorlijk actief gebleven, of eigenlijk meer Watts alleen. Want of dit nu gewoon een Watts album is uitgebracht als Fisher-Z, of dat het een nieuw Fischer-Z album is met alleen Watts, is altijd maar gewoon gissen. Maar dat maakt niet uit. De muziek spreekt altijd boekdelen. Fisher-Z was een van die bandjes waar ik vroeger veel naar geluisterd heb. Ook naar zijn soloalbums One More Twist en The Iceberg Model. Til The Oceans Overflow is precies veertig jaar na Red Skies Over Paradise verschenen. En het gaat over precies hetzelfde. De wereld gaat kapot en Watts zingt daarover. En gelukkig kan dat want de wereld bestaat nog steeds. En van hem kan ik het hebben. Zijn persoonlijke observaties over van alles en nog wat is op een bepaalde manier aanstekelijk. En dit album valt niet tegen. Het zijn allemaal mooie popliedjes. Choose, BrianCuban Rain FallingWatersideNarcissus Took Me Down en Oh Compassion. Uitgebracht door So-Real.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.