Royal Blood – Typhoons (2021)

In 2014 debuteerde Royal Blood, bestaande uit het duo Mike Kerr en Ben Thatcher, met het gelijknamige album Royal Blood. In 2013 verscheen de eerste single Out of the Black. Rondom deze tijd waren ze supporting act van de Arctic Monkeys, deelden ze hetzelfde management en tekenden ze een contract bij Warner/Chappell Music. Ook speelden ze dat jaar op Glastonbury, T in the Park, Reading Festival en Rock Werchter. In 2017 verscheen hun tweede album How Did We Get So Dark. Dit album, Typhoons, is nu dus hun derde. En dat spettert, glinsterd en schijnt: als een fel licht in deze donkere wereld. Als je de behoefte hebt om te dansen kun je dat op dit album doen. Het is een soort combinatie van Daft Punk en Scissor Sisters, maar dan met een steveriger rock geluid. Waar trouwens geen gitaar aan te pas komt, maar alles uit de bas van ook zanger Mike Kerr. Een van de nummers, Boilermaker, is geproduceerd door Josh Homme van Queens of the Stone Age. Uitgebracht door Black Mammoth Records.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.