De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(433) Phil Collins – Face Value

Phil Collins is door veel Genesis fans vaak verguisd. Commercieel, slechte smaak, te veel in de aandacht om de verkeerde dingen, te gladjes, foute muziek, noem maar op. Ik zelf vind ook niet alles goed van hem. En natuurlijk zit ik, als je al moet kiezen, wat Genesis betreft en ook wat de soloalbums van Gabriel betreft, absoluut in het Gabriel kamp. Zelfs de soloalbums van Steve Hackett sla ik hoger aan. Maar toch is Collins voor mij een belangrijke drummer (ook door Brand X), misschien dan wel niet de beste – er zijn veel betere drummers op te noemen – maar ik persoonlijk vind zijn albums niet allemaal even slecht. De laatste twee, uit 1993 en 1996, Both Sides en Dance Into The Light vind ik echter niets, ondanks dat er op dat laatste de Dylan cover The Times They Are A-Changin’ staat.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.