While She Sleeps – Sleeps Society (2021)

While She Sleeps is een metalcore band uit Sheffield (ALBUM TOP 1760 – Pulp, ABC, Arctic MonkeysRichard HawleyThe Human LeagueHeaven 17), maar op dit album, Sleeps Society, het vijfde album van de band, is niet alles metalcore wat de klok slaat: het is veel gevarieerder dan dat. Het openingsnummer doet door de synths zelfs een beetje aan Europe denken (The Final Countdown), maar dat mag de pret niet drukken. Je hoort verder gelukkig veel grunting. Maar vooral het achtste nummer Division Street is afwijkend, en klinkt als zeventiger jaren AOR, en is ook zeer aangenaam om aan te horen. Blijkbaar wil deze band zich niet aan een bepaalde formule houden: ze schuwen het experiment niet. Op Nervous is er een gastoptreden van Simon Neil van Biffy Clyro, en is een harmonieus nummer. Maar op Systematic gaan de heren helemaal los, en wel snoeihard, pompend en met veel machtsvertoon.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.