De uitklaphoes van de LP #43

Moondance van Van Morrison

Op iets oudere leeftijd ben ik veel CD’s van Van Morrison gaan verzamelen. Maar daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt, zoals met veel bands en artiesten. Soms kom je tot het besef dat je je niet alles financieel kunt veroorloven. Ruimtegebrek in huis speelt ook een hoofdrol. En er is zoveel andere goede muziek. Van Van Morrison heb ik achtentwintig CD’s. Het laatste reguliere studioalbum dat ik op CD gekocht heb is Magic Time uit 2005. Maar op LP heb ik er alleen maar twee: Poetic Champions Compose en dus Moondance. Moondance wordt door veel liefhebbers van Van The Man als een van zijn beste albums beschouwd. Ik heb dit album echter niet in mijn 1760 lijst gezet (vraag me niet waarom, dat is Hymns To The Silence, maar dat zal ik ooit nog wel een keer toelichten). Moondance is net als alles wat Van Morrison in de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig heeft uitgebracht van uitmuntende kwaliteit.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.