Wally Heider Studios, San Francisco

In 1980 werd de naam van Wally Heider Studios veranderd in Hyde Street Studios. Onder die naam zijn er ook wel een aantal albums (Melvins, Joe Satriani, Sun Kil Moon, Tobias Jesso, Jr.) in mijn 1760 lijst opgenomen. Maar over die periode na deze datum gaat dit stukje niet. Wally Heider Recording werd in 1969 in gebruik genomen. Bands die daar hun uren hebben versleten zijn bijvoorbeeld Jefferson Airplane, Grateful Dead, CSN&Y, Santana en CCR. De studio was een thuishaven voor de San Francisco Sound. In feite is er in mijn lijst met 1760 albums, maar eentje die enkel en alleen maar daar is opgenomen, en niet ook gedeeltelijk in andere studios. En dat is die van New Riders of the Purple Sage, een album uit 1971.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.