Dick Dale – Calling Up Spirits (1996)

Dale was natuurlijk een zeer invloedrijke gitarist. Zijn album Surfers’ Choice staat ook in mijn 1760 lijst, maar die is stukken beter. Deze is nog net niet in zijn nadagen gemaakt (de man is in 2019 overleden) en is bovendien een soloalbum zonder zijn beroemde Del-Tones. Wat echter niet helemaal de waarheid is, want Ron “the last living Del-Tone” Eglit, speelt op dit album bas. Een paar spaarzame momenten die Calling Up Spirits nog een beetje te moeite waard maken zijn te vinden in maar een paar nummers, zoals Nitrus en The Wedge Paradiso. Verder staat er een cover op van Jimi Hendrix Third Stone From The Sun en is het nummer Peppermint Man ook terug te vinden op zijn album met zijn Del-Tones.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.