Alligator Records

Is een onafhankelijk blues en bluesrock label, opgericht in 1971 door Bruce Iglauer. Heeft een tijd gewerkt voor Delmark Records voordat hij zijn eigen label begon, met het promoten van eigenlijk maar een artiest, namelijk Hound Dog Taylor. Alligator is inmiddels in 2020 uitgegroeid tot een van de belangrijkste blues en bluesrock labels in de wereld. Artiesten die door Alligator zijn uitgebracht, zijn bijvoorbeeld Koko Taylor, Robert Cray, Johnny Winter, Marcia Ball, Elvin Bishop, Charlie Musselwhite, Albert Collins, en Johnny Copeland. Ik heb zelf vier albums die door Alligator zijn uitgebracht, waaronder Ice Pickin’ van Albert Collins en Lay Your Burden Down van Buckwheat Zydeco. Zie hier hun mooie website.

This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.