Cerrone – Cerrone III (Supernature) (1977)

Als je hoes zo ziet en je luisterd naar het openingsnummer Supernature weet je meteen waar Daft Punk de inspiratie vandaan heeft (om het mild uit te drukken). Cerrone maakte met dit album zijn magnum opus. Het enige Euro disco album in mijn verzameling. Disco is absoluut geen fout genre, soms is het best wel goede muziek. Cerrone III (Supernature) zit net op het randje van kitsch (drie van de zes nummers denk ik) maar misschien is het dan wel goede kitsch. Opgenomen in Trident Studios, waar ook een aantal andere albums in mijn 1760 lijst (Bowie, U.K., Brand X, Bill Brufford) zijn opgenomen. Van Supernature zijn twee nummers meer dan OK, een nummer is aardig, en drie nummers wat minder. Staat op de tiende plek van mijn disco albums.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.