Top 10 British Invasion

The British Invasion bestond uit bands, groepen en artiesten uit Groot-Brittannie die tussen 1964 en 1966 de Amerikaanse hitlijsten bestormden. Natuurlijk waren er wel Britten die voor deze periode hits in de Verenigde Staten scoorden, zoals Cliff Richards in 1959 met Living Doll en The Tornados met Telstar in 1962, maar dat was meer incidenteel. The Beatles waren uiteraard de eersten die de Invasion aanvoerden, dat deden ze met I Want to Hold Your Hand in januari 1964. Andere artiesten waren bijvoorbeeld The Dave Clark Five, Herman’s Hermits, The Spencer Davis Group, Georgie Fame, The Searchers, Donovan en de The Swinging Blue Jeans. Maar als je een beetje gaat zoeken op het internet kom je veel meer voorbeelden tegen. In mijn top 10 staan natuurlijk The Beatles, The Who, The Animals, The Kinks en ook The Zombies. Allemaal groepen en bands. Alleen Marianne Faithful is een solo artiest. Zij staat op de tiende plek. In mijn 1760 lijst staan natuurlijk nog wel meer British Invasion artiesten, zoals The Moody Blues, Them, The Yardbirds, Peter and Gordon, The Shadows en The Hollies en nog wel een paar meer. Allemaal artiesten die het muzikale landschap in de Verenigde Staten behoorlijk vernieuwden.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.