(1492) Matthew E. White – Big Inner (2012)

Hoewel Matthew E. White zijn tijd ook veel besteed aan het managen van zijn Spacebomb platenlabel, zijn eigen studio, en ook actief is als sessiemuzikant en als producer (AT 1760 – Nathalie Prass), heeft hij door de jaren heen ook de tijd gehad om zelf drie albums uit te brengen: Big Inner in 2012, Fresh Blood in 2015 en K Bay in 2021. Big Inner, dat je waarschijnlijk moet uitspreken als ‘beginner’, is een mooi stemmig indy rock album met veel soul invloeden, met prachtige arrangementen. Deze man, kan wat zeg! Het is ook een spiritueel en religieus album. Met hoorbaar plezier en vreugde gemaakt. Gone Away, een ontroerend nummer over de dood van zijn neefje (streets of gold in Jesus’ robes, where peace abounds like a river they say, why are you living in heaven today?) is gevoelig mooi en breekbaar. Hot Toddlers had door Randy Newman gearrangeerd kunnen worden. En Brazos, een hymne over de beroemde Texaanse rivier, waar menig nummer al over is geschreven, het sluitstuk, is gewoon een epos. Het is het mooiste nummer van het album. Het had gemaakt kunnen worden door The Band. Bijgestaan door The Spacebomb House Band, The Spacebomb Horns, The Spacebomb Strings en The Spacebomb Choir. Uitgebracht door Spacebomb, en wereldwijd uitgebracht door Domino Records.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.