De uitklaphoes van de LP #32

Royal Bed Bouncer van Kayak

Hoezeer ik dit een zeer goed album van Kayak vind (samen met Starlight Dancer die ik ook op LP heb, zijn dit wat mij betreft Nederlandse klassieke albums) heb ik deze LP nooit op CD gekocht. See See The Sun wel, en die staat daarom dan ook in mijn 1760 lijst. Die LP van Kayak heb ik ooit als eerste gekocht, en heeft daarom bij mij toch een klein streepje voor. Royal Bed Bouncer kwam uit in 1975. Het was hun derde LP. Het is een beetje een pop achtig prog rock album met korte nummers, met onweerstaanbare melodieen uit het brein van vooral Ton Scherpenzeel. En ook prima gitaarwerk van Johan Slager, toch wat mij betreft de Steve Hackett van Nederland in die tijd. Royal Bed Bouncer, Life Of Gold, (You’re So) Bizarre, Bury The World en vooral Chance For A Lifetime, horen zonder twijfel thuis in de canon van de Nederlandse populaire muziek. Uitgebracht door Janus Records/GRT Records.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.