Decca Studios, Broadhurst Gardens, West Hampstead, Londen

Eigendom van het Decca Label. Decca had meerdere studio locaties, zoals in Chicago, New York en Hollywood. Dit stukje gaat over de locatie in Londen. Het gebouw is ooit gekocht van de Crystalate Gramaphone Record Manufacturing Company in 1937, om te kunnen concurreren met Abbey Road Studios. In 1980 is de studio verkocht aan Polygram. Er zijn veel bekende nummers in deze studio opgenomen. She’s Not There van The Zombies en Reflections of my Life van The Marmalade, maar bijvoorbeeld ook Marina van Willie Alberti. Ik heb in mijn verzameling drie albums die alleen in West Hampstead zijn opgenomen en nergens anders. Dat wil dan zeggen geproduceerd, gemixt, gemasterd, en verder alles wat er bij het opnemen van de muziek komt kijken. Van Ten Years After van Ten Years After, Days Of Future Passed van de Moody Blues en A Hard Road van John Mayall & The Bluesbreakers.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.