Top 10 Aantal Leden van Bands en Groepen

Dit is een lijstje met bands en groepen met zeven leden. Met misschien wel een paar twijfelgevallen, maar waar ik toch voor gekozen heb. Op de vierde plek staat Grateful Dead met Workingmen’s Dead. Robert Hunter was ten tijde van dit album nog geen vast bandlid van The Dead, als ik het goed heb tenminste. Maar aangezien hij wel al tekstschrijver was, en op de albumhoes staat (apart van de band en als enige zittend, dat wel), heb ik toch voor zeven leden van The Dead gekozen. Op plek 234 in mijn album lijst van 1760 albums, heb ik Duane Eddy als solo artiest staan, volgens mij is het correcter om hem als Duane Eddy and the Rebels te bestempelen, en om deze reden staat Eddy hier dus als een groep (band of group). Verder staan Lambert, Hendricks & Ross in dit lijstje. Eigenlijk is dit een trio en geen band of groep. Maar omdat dit album The Hottest New Group in Jazz heet, en ze in het albumboekje alle zeven “personnel” worden genoemd maar ergens anders ook weer ‘featuring Harry Edison with the Ike Isaacs Trio’ staat, heb ik Lambert, Hendricks & Ross toch als een groep beschouwd. Hierover kun je dus van mening verschillen. Verder nog een paar dingen. Jerry Cole and his Spacemen is eigenlijk een soort supergroep. Jerry Cole was lid van de Wrecking Crew (net als Earl Palmer, Ray Pohlman, Don Randi, Steve Douglas en Larry Knechtel op dit album overigens) en was een veelgevraagd sessiemuzikant. En als laatste feitje staan er ook nog wat familieleden in deze top tien vermeld. Bij Arcade Fire en bij Bob Marley.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.