Howard Shore – The Lord Of The Rings: The Return Of The King (2003)

Ik ben mijn hele leven al fan van het werk van J.R.R. Tolkien. Ik weet niet eens meer wanneer ik in mijn jeugd The Hobbit voor het eerst heb gelezen. The Hobbit, The Lord of the Rings, The Silmarillion, Sprookjes en Vertellingen, De Kinderen van Hurin en de Legende van Sigurd & Gudrun, en nog veel meer boeken over Tolkien zelf en over Midden Aarde, staan inmiddels al jaren in mijn boekenkast. Ik heb LOTRO (online) gespeeld, heb zelfs ooit een zwaard gekocht (een reproductie movie prop). En heb natuurlijk de zes films van Peter Jackson gezien (wie niet). En heb dus ook de zes DVD’s. Maar goed, dit is dus een muzieksite en geen filmsite en ook geen boekensite of een gamesite. Maar moest dit toch even kwijt. De muziek op TLOTR wordt mede verzorgd door The London Philharmonic Orchestra, dat ook te horen is op Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Van de drie CD’s, ja, ik heb ze alledrie, vind ik The Return of the King de beste.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.