Top 10 Aantal Leden van Bands en Groepen

Bands met zes leden. Daar zijn er natuurlijk veel van. Soms spelen ze een extra instrument, en soms spelen ze een zelfde instrument. In het geval van deze top tien staan bijvoorbeeld The Kinks met Face To Face. The Kinks was een vierkoppige band, maar op het binnenhoesje van de CD staat alleen Nicky Hopkins als additional musician vermeld. Pete Quaife en John Dalton spelen op dit album allebei basgitaar (en achtergrond zang). Ook staat Rasa Davies (achtergrond zang) op de CD vermeld als vast lid. In deze top tien staan verder onderandere The Beach Boys, Fairport Convention, Captain Beefheart and his Magic Band, Heart, en The Paul Butterfield Blues Band. Van een aantal leden van deze bands staan ook een paar solo albums in de Album Top 1760, zoals Brian Wilson, Sandy Denny, Richard Thompson, Bob Dylan, Levon Helm, Ray Davies. Verder staan er ook een aantal familieleden van elkaar in. En in het geval van de Earring, staan Bertus Borgers en Eelco Gelling ook vermeld als vaste leden.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.